Saturday, March 16, 2013

Εταιρίες καλλυντικών αλλάζουν πολιτική για δοκιμές σε ζώα για να πουλήσουν στην Κίνα

Όσον αφορά στα καλλυντικά και το μακιγιάζ πάντα προτιμούσα εταιρίες που χρησιμοποιούσαν φυτικά συστατικά, δεν έκαναν δοκιμές σε ζώα και είχαν όσο το δυνατόν περισσότερο οικολογική συνείδηση. Μάλιστα πριν αγοράσω κάποια κρέμα σώματος ή προσώπου ή σαμπουάν/αφρόλουτρο χρησιμοποιώ το www.cosmeticdatabase.org για να ελέγξω κατα πόσον αποτελείται απο επικίνδυνα χημικά ή όχι.

Με έκπληξη λοιπόν πέτυχα πρόσφατα άρθρο της Dailymail που γράφτηκε τέλη Ιουλίου του 2012 που έγραφε πως η L'Occitane και η Yves Rocher, δύο εταιρίες που τις είχα σε εκτίμηση για τα φυσικά συστατικά τους και τη γενικότερη φιλοσοφία τους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σηματάκι πιστοποίησης μη δοκιμών σε ζώα έτσι ώστε να μπορούν να πωλούνται στην αγορά της Κίνας.

Ενώ λοιπόν στην Ευρώπη απαγορεύεται η χρήση πειραματόζωων για τις δοκιμές καλλυντικών, στην Κίνα είναι υποχρεωτικό τα καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα! Για να μη χάσουν λοιπόν την ευκαιρία να κυκλοφορούν και στην τεράστια αγορά της Κίνας κάποιες μεγάλες εταιρίες καλλυντικών προτίμησαν να αποποιηθούν της δέσμευσής τους για μη δοκιμή σε πειραματόζωα..

Η 2 αυτές εταιρίες λοιπόν μαζί με την εταιρία Caudalie αναγκάστηκαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το σηματάκι Leaping Bunny που πιστοποιεί πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πειραματόζωα για τη δοκιμή του προϊόντος. Ο μόνος τρόπος να επιλέξετε προϊόν για το οποίο δεν έχουν γίνει δοκιμές σε ζώα είναι να φροντίσετε να έχει το σηματάκι Leaping Bunny ή να ψάξετε να το βρείτε στον δικτυακό τόπο www.gocrueltyfree.org.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα αριστερά τις εταιρίες που δεν χρησιμοποιούν ζώα για δοκιμές και δεξιά εταιρίες που χρησιμοποιούν.



Διαβάστε και το άρθρο της DailyMail: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2181468/Big-beauty-brands-dropping-cruelty-free-animal-testing-policies-sell-products-China.html

0 comments:

Post a Comment